Nieuws


We doen veel op onze school. Op deze pagina laten we zien wat we in een schooljaar zoal doen!


Opening tuincentrum
Bij de kleuters is er door de leerkrachten hard gewerkt om... een tuincentrum te openen! Omdat er bij de kleuters thematisch wordt gewerkt, wordt in de kleutergang iedere keer iets nieuws gemaakt. Zo hadden we eerder bijvoorbeeld een heuse piratenboot op de gang! In de klas werd er bijv. gelezen over 'Woeste Willem' en leerden kinderen meer over piraten. Spelenderwijs leren, daar gaan we op onze school voor bij de kleutergroepen. 


Broedmachine
De lente komt eraan, dus we hebben de broedmachine weer staan! Vorig schooljaar hebben de kleuters zich bekommerd om de eieren/kuikentjes in de broedmachine. Dit jaar gaan de bovenbouwgroepen aan de slag! 


Groep 8 op museumbezoek
De kinderen uit groep 8 gingen begin maart 2023 op bezoek bij het museum Kranenburgh. Ze hoorden meer over de kunstwerken die daar hingen en konden zelf een rondje lopen in het museum. Ook mochten ze zelf nog aan de slag met het maken van een eigen kunstwerk, zie de foto voor een van de resultaten!


Fris en fruitig schoolgebouw
De schilders zijn hard aan de gang in onze school. We zijn zo blij, want het oogt een stuk frisser. De bovenbouwkant is nu 'klaar'. Op de foto een impressie van onze bovenbouwkant in nieuwe sferen!


Letterfeest 
Groep 3 kent (bijna) alle letters, dus was het tijd voor feest!  De groep ging op letterspeurtocht en alle kinderen kregen natuurlijk na afloop een letterdiploma


Iedereen een filmster!
De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een schoolbreed project. In alle groepen werd een tijdperk behandeld, bijvoorbeeld de gouden eeuw, dinosaurussen, piraten, de toekomst etc. Onze kinderen leerden meer over deze tijdsperiode en schreven zelf toneelstukken passend bij deze tijd. Ook maakten de kinderen zelf passende kleding en decor. De toneelstukken zijn opgenomen en als achtergrond werd een greenscreen gebruikt. Hierdoor zijn er ware films als resultaat gemaakt! Op dinsdag 7 maart 2023 mochten alle ouders/verzorgers het resultaat komen bewonderen in De Rietschoot. 


Musicalpresentatie
Dit was gaaf! Alle groepen toonden op woensdag 25 januari 2023 hun showmoves. Samen met onze cultuurjuf Bertine hebben de groepen de afgelopen weken hard gewerkt aan het instuderen van een lied en de bijbehorende dans. Ze lieten hun kunsten zien aan de andere groepen én aan ouders/verzorgers. De voorstelling werd druk bezocht en het was echt een mooi samenzijn met elkaar als school: een kippenvelmomentje!


Opfrisbeurt
We zijn onze school aan het opknappen! De buitenkant is onlangs geverfd en nu zijn we met de binnenkant bezig. In een weekend zijn een aantal collega's met hun partners op school geweest om de school aan te pakken: plaatsen van extra kapstokken en lampen en verzagen van een aantal dingen om de ruimte die we hebben goed te kunnen gebruiken. De rest van het jaar gaan we hier weer verder mee aan de slag!


Theatervoorstelling
Op maandag 16 januari jl. bezochten onze groepen 5, 5/6 en 6 opnieuw het theater. We gingen naar de voorstelling De Waanzinnige BoomhutKerst
Kerst 2022 was fantastisch! We organiseerden een kerstknutselochtend. Daardoor werden er veel kerstkransen, -bomen, wachinelichtjes enz. gemaakt. Dit was mooie versiering voor de kerstviering op woensdagavond 21 december 2022. We begonnen de avond met een gezamenlijke start: we zongen op ons plein met elkaar liedjes onder mooie kerstverlichting. Alle ouders/verzorgers waren welkom om dit samenzang bij te wonen. Daarna gingen we met de klas in het lokaal kerst vieren. Ouders/verzorgers waren aan het eind van de avond welkom voor een heerlijke kop warme chocolademelk. Dit werd verzorgd door ouders van de OR. 
Nieuw dit jaar was dat groep 7 (bijna) iedere ochtend in de laatste week kerstliedjes zong. De kerststal was gemaakt door leerkrachten en een ouder. Het zorgde iedere ochtend voor een heerlijk warm gevoel.
Op de laatste vrijdag kregen alle ouders/verzorgers een lipdub verstuurd. De lipdub was gemaakt op het liedje Al die lichtjesen ingestudeerd met behulp van onze cultuurjuf Bertine. Een mooie kerstverrassing voor iedereen!


Schoolpleintrainer
De afgelopen weken hadden we maar mazzel: elke vrijdag kwam Jay (schoolpleintrainer) bij ons langs om samen met ons te spelen! De kinderen leerden nieuwe spelletjes en we ontvingen ook nieuw speelgoed. We hebben het erg naar ons zin gehad. Het leuke is nog dat Jay aangaf dat hij vond dat de kinderen al heel goed echt speelden en dat hij dat weleens anders heeft gezin. Met dit compliment op zak en met de nieuwe ideeën & speelgoed kunnen we de rest van komend schooljaar nog verder leuk buitenspelen!


Sinterklaas
Sinterklaas kon op 5 december gelukkig onze school weer vinden! Hij kwam met zijn pieten langs op zijn paard. Natuurlijk bracht hij ook voor de kinderen cadeautjes mee!


Pakhuis van Sinterklaas
Met alle kleutergroepen en de groepen 3 en 4 zijn we bij het Pakhuis van Sinterklaas geweest! Fijn dat er ook genoeg hulpouders waren die de kinderen naar het Pakhuis wilden brengen!


Unieke Zaken
Met de groepen 3 t/m 8 gingen we naar een voorstelling van Unieke Zaken! Het was een bewegend theater, want we verplaatsten ons door de zalen heen tijdens de voorstelling. Heel bijzonder om mee te maken!


PET-event
Juf Sylvia kwam informatie over het PET-event tegen en dus besloot zij dat groep 7 daarheen moest gaan! Techniek en Technologie is namelijk overal om ons heen. We maken er allemaal elke dag gebruik van. Hoe leuk om daar eens meer over te weten te komen!


Afsluiting thema
Met de kleutergroepen bezochten we het kabouterpad. Het bezoek aan het kabouterpad vormde de afsluiting van ons het thema natuur!


Opfrisbeurt
Na de herstvakantie ontvingen wij ons nieuwe meubilair! Wat ziet er weer mooi uit in de klaslokalen. En er staat nog veel meer nieuws te wachten.  Zo wordt de buitenkant van de school geverfd, krijgen we nieuwe meubels in de aula's, nieuwe keukentjes in groep 4 t/m 8 en worden we in het voorjaar aan de binnenkant geverfd!


Alkmaars Ontzet
We vierden het Alkmaars Ontzet dit jaar met een ontbijt in groep 5 t/m 8 en de kinderen uit groep 3 en 4 liepen mee met de lampionnenoptocht


Kinderboekenweek
We deden mee met de Kinderboekenweek. We openden de week door te dansen op ons schoolplein. De oudere kinderen lazen onze kleutergroepen voor en we knutselden ons wat af. Op de foto staan onze Gigagroene monsters!