Nieuws


We doen veel op onze school. Op deze pagina laten we zien wat we in een schooljaar zoal doen!


Sportdag

Spelletjes op het grasveld, waterspelletjes bij de kleuters... Iedereen een paar keer over de stormbaan. We hadden weer een geslaagde sportdag, erg fijn, leuk en gezellig!


Koningsdag
Uiteraard vierden wij ook de verjaardag van onze koning! We mochten daarvoor naar de Hoornse Vaart en het Outdoorpark. Dat was echt heel gezellig en leuk! Op school genoten wij ook nog van het Koningsdagontbijt. Wat een feest!


Museumbezoek

Groep 5 heeft een bezoek gebracht aan het stedelijk museum in Alkmaar. Zij kregen daar een tekenrondleiding. Er werd gekeken naar schilderijen, maar ook getekend


Schoolreisje

Op woensdag 22 mei zijn de groepen 3 t/m 7 op schoolreisje geweest naar pretpark Oud Valkenveen. Met drie bussen gingen de groepen op pad en daar aangekomen was het één groot feest. Alle groepen hebben zich prima vermaakt en we kijken terug op een geslaagde dag!

 


Microsoft Dreamspace

Groep 6/7 heeft in februari een bezoek gebracht aan het Microsoft kantoor bij Schiphol waar zij een inspirerende wordkshop over digitale technologie hebben gevolgd.

De groep heeft o.a. met de Microbit gewerkt, een klein computertje dat je kan leren over programmeren.

Met knoppen, lampjes, een kompas, een thermometer en diverse andere sensoren kunnen leerlingen hun omgeving verkennen en meten. Denk aan het ontwerpen van een stappenteller, een muziekinstrument, een robot of zelfs een weerstation.


Pasen
Dé activiteit passend bij Pasen is natuurlijk het speuren naar eieren én dat deden onze kleutergroepen dan ook. Alle andere groepen werden ook niet vergeten door de ouderraad: zij ontvingen een zakje met eitjes!


Rijksmuseum
Supergaaf! We gingen met al onze bovenbouwgroepen met de bus naar het Rijksmuseum. We vinden kunst en cultuur op onze school heel belangrijk. Zo'n prachtig museum bezoeken en natuurlijk De Nachtwacht bewonderen is daarom echt iets voor ons!


Thema feest
In groep 3 leerden we vanuit het thema feest en daarom bakten we cupcakes. Lekker, leuk en leerzaam!


Leren in de praktijk
In groep 5 leerden we bij geschiedenis over hunebedden en dus... gingen we ook zelf hunebedden maken met kleine stenen/keien. Het lukte bij de een beter dan de ander. Moet je nagaan hoe dat vroeger ging met nog grotere keien!


Bluebot
Natuurlijk leren we rekenen in de les, maar we doen daarnaast nog veel meer. De bluebot gebruiken we bijvoorbeeld ook om verder te komen met rekenen. Tegelijkertijd leren we dan ook een stukje programmeren. Met z'n tweeën op de gang hieraan mogen werken, is een echte leuke en gezellige uitdaging!


Museum Kranenburgh
Dat was leuk: groep 4 mocht fantasiemonsters kleien in het museum. Ook kregen ze een rondleiding in het museum en leerden ze op een speelse manier meer over kunst. Kerstviering
In alle groepen hebben we genoten van een heerlijk kerstdiner! Iedereen nam wat lekkers mee en samen gingen we aan tafel. Op de achtergrond een haardje, muziekje en ondertussen met elkaar bijkletsen. Gezellig!


Musicalvoorstelling
Een van onze extra's zijn onze drama-/musicallessen die we ieder jaar in oktober, november en december volgen. We sluiten deze lessenreeks af met een fantastisch optreden in De Rietschoot. Ook dit jaar mochten we weer genieten van zo'n heerlijke show. Verschillende liedjes en scènes kwamen aan ons voorbij: Berenjacht, emoties, Grease, Annie, Hairspray... Er was weer een uitzinnig publiek aanwezig. Zo heerlijk dat we hier samen met ouders, ooms, tantes, opa's, oma's enz. van genieten!


Kerstknutselochtend
Ieder jaar maken we op een ochtend met verschillende groepen door elkaar allerlei mooie kerstknutsels! We maken kerstboompjes, waxinelichthouders, schilderijtjes, rendieren enz. We gebruiken de versiering voor ons kerstdiner. Zo is onze kerstviering nog mooier en gezelliger!


Sinterklaasviering
Gelukkig, ook dit jaar kon de Sint weer met zijn pieten onze school vinden! Hij kwam in een stoere legerauto aan. Daarna bezocht hij de groepen en vierden we een gezellig feest met elkaar!


Pepernoten bakken
De pieten zijn in het land, dus de winkels liggen vol pepernoten. Maar niets is lekkerder dan je eigen pepernoten! Dus gingen veel groepen aan de slag met het bakken van hun eigen pepernoten. Tegelijkertijd leer je dan ook omgaan met gewichten en grammen. Leren in de praktijk, hartstikke handig!


Pizza bakken
In groep 3 gebruiken wij voor het leren lezen Lijn 3. Deze methode werkt met thema's. We sloten het thema 'smakelijk eten' af met pizza bakken! Nadat we al een tijdje oefenden in ons themahoek het pizzarestaurant, konden we dan nu écht aan de slag en genoten we van de heerlijke pizza's.


Kinderyoga
Dat was even lekker ontspannen! Onze kleuters volgden een workshop kinderyoga. Deze workshop werd aangeboden door een moeder van school. Superleuk!


Kabouterpad
Onze kleuters volgden een kabouterpad rondom onze school. Het kabouterpad was gericht op de herfst. We hebben een spinnenweb gemaakt, blaadjes nagetekend, geproefd van twee soorten jam en appels en deden nog veel meer!


8 oktober vieren
Ook dit jaar vierden wij Alkmaars Ontzet. We deden 's avonds mee met de lampionnenoptocht. Met de andere groepen deden wij 's ochtends mee met het Alkmaars Ontzet-ontbijt.


Dansvoorstelling
Laatst tijgers en paradijsvogels gespot? Dat kan kloppen! Onze kleuters speelden deze rollen in een dansvoorstelling die zij opvoerden voor hun ouders/verzorgers of andere familieleden. Na een workshop van juf Rissy van DINK showden zij trots hun dansmoves!


Een swingend begin!
De groepen 5 t/m 8 genieten dit jaar van een muzikale start. Onder leiding van brugorkest Aurora en medewerkers van Artiance experimenten zij met allerlei verschillende muziekinstrumenten. Wie dat wil, mag meedoen met een echt optreden in De Rietschoot. Op maandag en vrijdag is het een gezellig samenzijn in de school met al die toeters en blazen!


Gezond & fit
Onze groepen 5 en 6 deden mee met het project Gezond & Fit! Zoals de titel aangeeft, leerden we daar wat je kunt doen om gezond en fit te blijven. We gingen sporten en maakten smoothies (waar we ook heerlijk van mochten smullen!).


Waterfeest
We sloten onze eerste schoolweek af met een waterfeest op het grasveld en kleuterplein. Het was heerlijk, vooral met het ijsje dat we ook nog ontvingen van de ouderraad. De eerste schoolweken staan de gouden weken centraal, waarin we ons richten op groepsvorming en elkaar leren kennen. Deze activiteit sloot dus mooi aan op deze doelstelling, want op deze manier konden we op een plezierige manier elkaar spreken en met elkaar kennismaken.


Schooljaar 23/24
Yes, we zijn weer begonnen en dan ook nog met fantastisch weer. Dat komt goed uit, want... tijdens de zomervakantie hebben ouders van onze school heel hard gewerkt aan ons schoolplein. Zo hebben we nu kunstgras op ons voetbalveldje en als klap op de vuurpijl een... buitenklas! Supergaaf dat de ouders dit hebben georganiseerd, nu kunnen we ook buiten aan de slag. Schooljaar 23/24 begint op deze manier érg goed!


Sportdag
Een stormbaan, boogschieten, samenwerkingsspellen... het was een feestje tijdens onze jaarlijkse sportdag. De kinderen uit groep 7 en 8 begeleidden de spellen en groepjes kinderen en dat deden zij supergoed! Daarna hadden wij ook nog een eigen sportdag. Als afsluiter genoten we van een ijsje aangeboden door de ouderraad. En wat een mazzel hadden we opnieuw met het mooie weer. We kunnen wel zeggen: sportdag 2023 was een succes!


Kamp
Yes, we gingen op kamp met groep 8! We verbleven drie dagen in Het Mezennest. Onder begeleiding van fantastische ouders en meester Martijn hebben we genoten van de spelletjes, het strand, de spooktocht, de Bonte Avond en... elkaar!


Opbrengst sponsorloop
Tijdens onze Koningsspelen renden we ontzettend veel rondjes in het kader van de sponsorloop voor ons nog groenere schoolplein. Marilyn, Job en Celia maakten het opgehaalde bedrag bekend. Zij dachten eerder in een werkgroepje al mee over wat we zouden kunnen doen met ons schoolplein. We haalden €10.000 euro op, wat een mooi bedrag!


Waterfeest
Het zijn warme, zonnige dagen en dus wat het tijd voor... een waterfeest! Even met elkaar afkoelen, elkaar natspuiten met waterpistolen, lekker onder de tuinslag staan of in een zwembadje springen. Heerlijk verfrissend! En het was extra feest: de ouders van de OR trakteerden ons op ijsjes. Fantastisch!


Theatervoorstelling Meneer Monster
We gingen met onze kleutergroepen naar een voorstelling van Meneer Monster. De kinderen luisterden aandachtig en vonden het een mooie voorstelling. Fijn dat er opnieuw voldoende hulpouders waren om de voorstelling te kunnen zien!


Avondvierdaagse
Ook dit jaar liepen we weer vier dagen mee met de Avond4daagse van Sint Pancras. Het was door ouders/verzorgers van onze school goed georganiseerd! We hebben gezellig met elkaar gekletst en gezongen. Tussendoor genoten we van limonade, ijsjes of wat lekkers.


Leren met robots
In groep 7 gingen we aan de slag met de Ozo-bot en de Photon-robot. We leerden hoe we deze robot konden aansturen via programmeren op de Ipad. We kregen les van juf Yvette, onze leesconsulent. 


Schoolreis
Alle groepen zijn op schoolreis geweest. De kleuters gingen naar de OKB, groep 3 en 4 naar het Land van Fluwel, groep 5 en 5/6 naar Landgoed Hoenderdaell en groep 6 en 7 ging naar speelpark De Swaan. We hadden mazzel met het mooie weer, konden lekker spelen én nat worden. We hebben genoten!


Lekker spelen
We hebben maar mazzel met zo'n leuke speeltuin voor de deur. Regelmatig gaan we daarheen in de zonnige maanden om te spelen. Op de foto was groep 4 naar de speeltuin i.v.m. de verjaardag van juf Erika. We hadden een heerlijke middag.


Koningsspelen
Natuurlijk vierden wij ook de Koningsspelen! Naast een ontbijt en feest in de klas, organiseerden we een sponsorloop voor onze nieuwe (nog groenere) schoolplein. Alle kinderen deden enorm hun best en renden heel veel rondjes. We zijn trots op ze!


Kabouterpad
De kleuters gingen op onderzoek uit en zochten rondom onze school naar kabouters. Bij elke kabouter lag een opdracht klaar. Het was een mooie middag!


Opening tuincentrum
Bij de kleuters is er door de leerkrachten hard gewerkt om... een tuincentrum te openen! Omdat er bij de kleuters thematisch wordt gewerkt, wordt in de kleutergang iedere keer iets nieuws gemaakt. Zo hadden we eerder bijvoorbeeld een heuse piratenboot op de gang! In de klas werd er bijv. gelezen over 'Woeste Willem' en leerden kinderen meer over piraten. Spelenderwijs leren, daar gaan we op onze school voor bij de kleutergroepen. 


Broedmachine
De lente komt eraan, dus we hebben de broedmachine weer staan! Vorig schooljaar hebben de kleuters zich bekommerd om de eieren/kuikentjes in de broedmachine. Dit jaar gaan de bovenbouwgroepen aan de slag! 


Groep 8 op museumbezoek
De kinderen uit groep 8 gingen begin maart 2023 op bezoek bij het museum Kranenburgh. Ze hoorden meer over de kunstwerken die daar hingen en konden zelf een rondje lopen in het museum. Ook mochten ze zelf nog aan de slag met het maken van een eigen kunstwerk, zie de foto voor een van de resultaten!


Fris en fruitig schoolgebouw
De schilders zijn hard aan de gang in onze school. We zijn zo blij, want het oogt een stuk frisser. De bovenbouwkant is nu 'klaar'. Op de foto een impressie van onze bovenbouwkant in nieuwe sferen!


Letterfeest 
Groep 3 kent (bijna) alle letters, dus was het tijd voor feest!  De groep ging op letterspeurtocht en alle kinderen kregen natuurlijk na afloop een letterdiploma


Iedereen een filmster!
De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een schoolbreed project. In alle groepen werd een tijdperk behandeld, bijvoorbeeld de gouden eeuw, dinosaurussen, piraten, de toekomst etc. Onze kinderen leerden meer over deze tijdsperiode en schreven zelf toneelstukken passend bij deze tijd. Ook maakten de kinderen zelf passende kleding en decor. De toneelstukken zijn opgenomen en als achtergrond werd een greenscreen gebruikt. Hierdoor zijn er ware films als resultaat gemaakt! Op dinsdag 7 maart 2023 mochten alle ouders/verzorgers het resultaat komen bewonderen in De Rietschoot. 


Musicalpresentatie
Dit was gaaf! Alle groepen toonden op woensdag 25 januari 2023 hun showmoves. Samen met onze cultuurjuf Bertine hebben de groepen de afgelopen weken hard gewerkt aan het instuderen van een lied en de bijbehorende dans. Ze lieten hun kunsten zien aan de andere groepen én aan ouders/verzorgers. De voorstelling werd druk bezocht en het was echt een mooi samenzijn met elkaar als school: een kippenvelmomentje!


Opfrisbeurt
We zijn onze school aan het opknappen! De buitenkant is onlangs geverfd en nu zijn we met de binnenkant bezig. In een weekend zijn een aantal collega's met hun partners op school geweest om de school aan te pakken: plaatsen van extra kapstokken en lampen en verzagen van een aantal dingen om de ruimte die we hebben goed te kunnen gebruiken. De rest van het jaar gaan we hier weer verder mee aan de slag!


Theatervoorstelling
Op maandag 16 januari jl. bezochten onze groepen 5, 5/6 en 6 opnieuw het theater. We gingen naar de voorstelling De Waanzinnige BoomhutKerst
Kerst 2022 was fantastisch! We organiseerden een kerstknutselochtend. Daardoor werden er veel kerstkransen, -bomen, wachinelichtjes enz. gemaakt. Dit was mooie versiering voor de kerstviering op woensdagavond 21 december 2022. We begonnen de avond met een gezamenlijke start: we zongen op ons plein met elkaar liedjes onder mooie kerstverlichting. Alle ouders/verzorgers waren welkom om dit samenzang bij te wonen. Daarna gingen we met de klas in het lokaal kerst vieren. Ouders/verzorgers waren aan het eind van de avond welkom voor een heerlijke kop warme chocolademelk. Dit werd verzorgd door ouders van de OR. 
Nieuw dit jaar was dat groep 7 (bijna) iedere ochtend in de laatste week kerstliedjes zong. De kerststal was gemaakt door leerkrachten en een ouder. Het zorgde iedere ochtend voor een heerlijk warm gevoel.
Op de laatste vrijdag kregen alle ouders/verzorgers een lipdub verstuurd. De lipdub was gemaakt op het liedje Al die lichtjes en ingestudeerd met behulp van onze cultuurjuf Bertine. Een mooie kerstverrassing voor iedereen!


Schoolpleintrainer
De afgelopen weken hadden we maar mazzel: elke vrijdag kwam Jay (schoolpleintrainer) bij ons langs om samen met ons te spelen! De kinderen leerden nieuwe spelletjes en we ontvingen ook nieuw speelgoed. We hebben het erg naar ons zin gehad. Het leuke is nog dat Jay aangaf dat hij vond dat de kinderen al heel goed echt speelden en dat hij dat weleens anders heeft gezin. Met dit compliment op zak en met de nieuwe ideeën & speelgoed kunnen we de rest van komend schooljaar nog verder leuk buitenspelen!


Sinterklaas
Sinterklaas kon op 5 december gelukkig onze school weer vinden! Hij kwam met zijn pieten langs op zijn paard. Natuurlijk bracht hij ook voor de kinderen cadeautjes mee!


Unieke Zaken
Met de groepen 3 t/m 8 gingen we naar een voorstelling van Unieke Zaken! Het was een bewegend theater, want we verplaatsten ons door de zalen heen tijdens de voorstelling. Heel bijzonder om mee te maken!


PET-event
Juf Sylvia kwam informatie over het PET-event tegen en dus besloot zij dat groep 7 daarheen moest gaan! Techniek en Technologie is namelijk overal om ons heen. We maken er allemaal elke dag gebruik van. Hoe leuk om daar eens meer over te weten te komen!


Pakhuis van Sinterklaas
Met alle kleutergroepen en de groepen 3 en 4 zijn we bij het Pakhuis van Sinterklaas geweest! Fijn dat er ook genoeg hulpouders waren die de kinderen naar het Pakhuis wilden brengen!


Opfrisbeurt
Na de herstvakantie ontvingen wij ons nieuwe meubilair! Wat ziet er weer mooi uit in de klaslokalen. En er staat nog veel meer nieuws te wachten.  Zo wordt de buitenkant van de school geverfd, krijgen we nieuwe meubels in de aula's, nieuwe keukentjes in groep 4 t/m 8 en worden we in het voorjaar aan de binnenkant geverfd!


Afsluiting thema
Met de kleutergroepen bezochten we het kabouterpad. Het bezoek aan het kabouterpad vormde de afsluiting van ons het thema natuur!


Alkmaars Ontzet
We vierden het Alkmaars Ontzet dit jaar met een ontbijt in groep 5 t/m 8 en de kinderen uit groep 3 en 4 liepen mee met de lampionnenoptocht


Kinderboekenweek
We deden mee met de Kinderboekenweek. We openden de week door te dansen op ons schoolplein. De oudere kinderen lazen onze kleutergroepen voor en we knutselden ons wat af. Op de foto staan onze Gigagroene monsters!